Archiwum wpisów
Listopad 2012
P W Ś C P S N
« Paź   Gru »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Galeria

 Składniki:

imagesCALS1H2Q

 

40-50 dag mielonej wołowiny, 40 dag pomidorów, puszka czerwonej fasoli konserwowej, 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju roślinnego, 2 cebule średniej wielkości, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1,5 szklanki bulionu wołowego z kostki, 1-2 łyżeczki przyprawy chili, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

f77437616ca8f909

 

Obrane cebule i czosnek oraz pomidory (po sparzeniu i zdjęciu skórki) drobno  posiekać. Fasolę osączyć z zalewy. W rondlu rozgrzać oliwę (olej), zeszklić cebulę wraz z czosnkiem (2 min.), włożyć mięso, smażyć je na dużym ogniu, mieszając, 3-4 min. Dodać pomidory, koncentrat, fasolę, chili i bulion,, doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 25 min. Pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z bagietką lub ryżem.

 

Gotuj w kuchni z książką:

img020-crop

 

 

Obiad w pół godziny/[wybór i adaptacja tekstów Anna Reda].-Warszawa, 2010.

Życzymy smacznego!

Możliwość komentowania jest wyłączona.