Archiwum wpisów
Styczeń 2013
P W Ś C P S N
« Gru   Lut »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Galeria

imagesCA0KFLYW

Składniki: 1 1/2 szklanki mąki pszennej, 3 żółtka, 3 łyżki gęstej śmietany, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, olej do smażenia, cukier puder, sól

Sposób przygotowania:f77437616ca8f909

Wszystkie składniki zmieszać (poza olejem i cukrem pudrem). Rozwałkować na grubość 1 mm i pokroić w paseczki długości 10 cm i szerokości 2 cm. W środku paseczka zrobić podłużne nacięcie. Przewlec węższy koniec faworka przez nacięcie. Smażyć w dużej ilości tłuszczu na złoty kolor. Gotowe faworki posypać cukrem pudrem.

 

imagesCASSODYF 

 Przepis znajdziemy w książce:

 Ciasta i ciasteczka/[wybór i opracowanie Iwona Czarkowska.-Bielsko-Biała, 2010.

 Życzymy smacznego!

Możliwość komentowania jest wyłączona.