Archiwum wpisów
Luty 2013
P W Ś C P S N
« Sty   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Galeria

imagesCA3Z008P

 

 

Składniki: 50 dag mąki, 15 dag cukru, 15 dag margaryny, 6 jajek, 1 szklanka mleka, 5 dag drożdży, szczypta soli, 50 dag marmolady, cukier puder, olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Z 2 łyżek mąki, drożdży i 1/2 szklanki mleka zrobić rozczyn. Gdy podrośnie, dodać jaja, cukier, resztę mąki, sól i stopioną margarynę. Wyrobić ciasto i zostawić do wyrośnięcia. Z gotowego ciasta zrobić kulki i nadziać je marmoladą. Gdy podrosną, smażyć w gorącym oleju. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.f77437616ca8f909

Przepis znajdziemy w książce:

imagesCASSODYF

Ciasta i ciasteczka/[wybór i opracowanie Iwona Czarkowska.-Bielsko-Biała, 2010.

Życzymy smacznego!

Możliwość komentowania jest wyłączona.